Захід став частиною широкої ініціативи, спрямованої на підтримку та розвиток виноробної галузі в Україні
На днях у Київському аналітичному центрі «Клуб експертів» пройшов другий дегустаційний семінар-презентація «Споживча дегустація кращих крафтових вин України-2023». Захід відбувся за підтримки Всеукраїнської асоціації виноробів і сомельє, Дому українського вина та Громадської спілки «Укрсадвинпром». Про це пише «Інтерфакс-Україна».
«Захід став частиною широкої ініціативи, спрямованої на підтримку та розвиток виноробної галузі в Україні. Український ринок вина продовжує активно розвиватися та впроваджувати нові стандарти якості. Про це свідчить як нещодавнє повернення України до Міжнародної організації вина так і проведення конкурсів, фестивалів та дегустаційних заходів, спрямованих на популяризацію вітчизняних брендів», – зазначили у «Клубі експертів».
У процесі дегустації експерти, гості та учасники мали змогу оцінити якість та смакові особливості дванадцяти сортів вина та міцних напоїв що представлені вітчизняними виробниками.
Як наголосив засновник «Клубу експертів» Максим Уракін, наразі важливо підтримувати вітчизняних виробників вина: «Кожна пляшка вина, виготовлена в Україні, це не лише висока якість і смачний продукт. Це ще й вклад у розвиток української економіки, це робочі місця та впевненість у завтрашньому дні для наших співвітчизників».
Президент Всеукраїнської асоціації виноробів і сомельє Наталія Благополучна підкреслила унікальність органолептичних та смакових властивостей українського крафтового вина.
«Наші вина вражають своєю різноманітністю, що гарантовано різними місцевими умовами та особливостями винограду. Вони дивують, надихають, спонукають до експериментів. Наші вина – це творчість і мистецтво», – зазначила Благополучна.
Водночас захід став платформою для обміну досвідом, знань та ідей між виробниками, експертами та любителями вина.
Інформаційна підтримку заходу забезпечили портал Open4business та інформагентство «Інтерфакс-Україна». Також повідомляється, що у «Клубі експертів» заплановано проведення наступних семінарів-дегустацій.
Теги: АПК, вино, виноградарство, винороби, виноробна галузь, виноробство, Клуб експертів, Максим Уракін, харчова промисловість