Білий перець можна вважати однією з найпопулярніших приправ, які є на кухнях мільйонів господинь по всьому світу, інформує Ukr.Media.
Який смак, аромат
Білий перець є приправою, яка має гострий і цілком помітний смак та аромат. При цьому не вважається такою пекучою спецією, як чорний перець чи червоний перець.
Корисні властивості спеції/приправи
Здатний поліпшити апетит, нормалізувати функціонування шлунково-кишкового тракту.
Чудово допомагає впоратися із застудними захворюваннями, дає змогу стимулювати кровообіг, а також нормалізує метаболічні процеси в людському організмі.
Зверніть увагу, що білий має більш делікатний вплив на організм порівняно з чорним перцем.
У яких стравах використовувати. З якими продуктами
Має тонкий, але цілком сильний смак і аромат. Ним заведено замінювати чорний перець, якщо у страві потрібно зберегти баланс смаку, але в менш вираженому вигляді.
Крім того, якщо кулінар не хоче бачити в готовій страві чорні вкраплення, то застосовують саме білий перець.
Білий перець використовують при приготуванні страв із м'яса, птиці, риби, а також в овочевих стравах. Крім того, заведено додавати в начинку при приготуванні пельменів, пирогів і заливних страв.
Які особливості. Які вітаміни, мінерали, мікроелементи
Білий перець має досить багатий склад із мінералів, різноманітних вітамінів і корисних мікроелементів. Так, у ньому міститься вітамін групи С, жирні кислоти, а також калій, кальцій, магній, мідь, фосфор, залізо.
Крім цього, у складі білого перцю є вітаміни групи В, Д. Усе це дає змогу заявляти, що білий перець є винятковою приправою.
Протипоказання
Попри те, що перець вирізняється великою кількістю позитивних характеристик, він може призвести до низки несприятливих наслідків.
Зокрема, його не рекомендують вживати в їжу тим людям, які мають проблеми з гастритом, страждають від захворювань шлунково-кишкового тракту.
Крім того, з обережністю слід вживати тим особам, які мають нестачу заліза в організмі (анемію) або ниркові проблеми.
Джерело